понеделник, 8. март 2021. Вести денес: 38
home Вести

Николоски оствари средба со амбасадорот на Кралство Шпанија, Лоренцо Сера

Николоски оствари средба со амбасадорот на Кралство Шпанија, Лоренцо Сера
Денеска остварив средба со амбасадорот на Кралство Шпанија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера. На средбата информирав за улогата, целите и надлежностите на Националниот совет за евроинтеграции, принципот на консензуално одлучување и инклузивниот карактер на телото, кое дава можност за расправа на преставници не само на законодавната и извршната власт туку и на општествениот сектор, МАНУ, ЗНМ, ЗЕЛС, стопанските комори, религиските заедници, напиша потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски на Фејсбук.
-Покрај тоа ја искористив приликата да се заблогадарам за поддршката која Шпанија ја дава за европската интеграција, како на политичко така и на експертско ниво. Разменивме мислења за актуелните состојби, регионалната политика, состојбата предизвикана од пандемијата со Ковид-19, како и за можностите за пренесување на експертиза и искуства за зајакнување на капацитетите на Националниот совет за евроинтеграции и Собранието во пристапниот процес, додава Николоски.

Коронавирус