вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 46
home Вести

Николоски: Не очекував ниту еден од овие пратеници дека ќе одат спротивно на волјата на граѓаните

Николоски: Не очекував ниту еден од овие пратеници дека ќе одат спротивно на волјата на граѓаните

Не очекував ниту еден од овие пратеници дека ќе одат спротивно на волјата на граѓаните затоа што граѓаните врз основа на програмата на ВМРО-ДПМНЕ ги гласале. Но за жал тоа се случи и тоа ќе им тежи цел живот, тој срам и тој товар ќе си го носат, појасни Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ,  Николоски на емисијата „Отворено“.

Николоски посочи дека сите 8 пратеници го изненадиле затоа што се работи за пратеници кои беа избрани од листата на ВМРО-ДПМНЕ на програма која што ВМРО-ДПМНЕ  ја понуди во минатите избори. Во која што програма јасно пишува дека ВМРО-ДПМНЕ нема да се согласи со промена на името на државата и нема да се согласи решенија и договори кои што ќе го нарушат македонскиот национален идентитет, што за жал го имаме договорот.

Во договорот во член 7 практично стануваме вештачка нација и говориме вештачки јазик на начин на кој што се дефинирани македонскиот народ и македонскиот јазик, за жал во тој член, објасни Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Николоски.

Коронавирус