сабота, 6. март 2021. Вести денес: 107
home Вести

Николоски на средба со Томан: Контиунирана и силна поддрршка на Чешка за европската интеграција на Македонија

Николоски на средба со Томан: Контиунирана и силна поддрршка на Чешка за европската интеграција на Македонија

Работната недела ја започнав со средба со амбасадорот на Чешка, Н.Е. Мирослав Томан. Ја искористив можност да се заблогодарам за контиунираната и силна поддрршка на Чешка за европската интеграција на Македонија. Со амбасадорот разговаравме за составот на Националниот совет за евроинтеграции и улогата во пристапните преговори. Исто така се заблагодарив за Чешката принципиелност и поддршка на политиката на проширување на ЕУ, особено покажана на состанокот на Европскиот совет во декември минатата година, во однос на заклучоците за проширувањето предложени од страна на Германското претседателство, напиша потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски на Фејсбук.

-Разговаравме и за силната поддршка на Вишеградската група, за добивање на членство во ЕУ на земјите од Западен Балкан и континураната поддршка на Репубика Македонија, додава Николоски.

Коронавирус