четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

НИ ДОАЃААТ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНА ВО ПОСЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ОД ГОДИНАТА – со време испланирајте ги!

НИ ДОАЃААТ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНА ВО ПОСЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ОД ГОДИНАТА – со време испланирајте ги!

Последниот неработен ден за 2021 година, кој ќе важи за сите граѓани ќе биде 8 декември (среда).

На овој ден се празнува “Св. Климент Охридски“.

Инаку во месец декември ќе одмараат и граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 декември (вторник), Ден на настава на турски јазик.

Ќе одмараат и Kатолиците во земјава и тоа на 25 декември, прв ден Божиќ кој се паѓа во сабота.

Коронавирус