недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 0
home Вести

Нема повеќе бесплатни тестови за проверка на антитела од коронавирус на сметка на Фондот, граѓаните ќе ги плаќаат приватно

Нема повеќе бесплатни тестови за проверка на антитела од коронавирус на сметка на Фондот, граѓаните ќе ги плаќаат приватно

На Институтот заимунобиологија и хумана генетика во Скопје нема се работаат тестови за концентрација на антитела од SARS Cov-2 на товар на ФЗОМ.

-Согласно дописот од Фондот за здравствено осигурвање, почнувајќи од 15.04.2021 на Институтот за имунобиологија и хумана генетика во Скопје нема се работат тестови за концентрација на антитела од SARS Cov-2 на товар на ФЗОМ. Оваа услуга ќе биде достапна и натаму само на товарна пациентите (приватно) и ќе чини 736 денари, информираат од Институтот за Имунологија.

Коронавирус