четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 159
home Вести

Нема пикник на отворено за 1 Мај: Не` очекува месец каков што не се помни од 1930-та година

Нема пикник на отворено за 1 Мај: Не` очекува месец каков што не се помни од 1930-та година

Доколку уште отсега одбирате дестинација за вашиот 1-мајски одмор, бидете внимателни бидејќи оваа година 1-Мај се очекува да биде многу постуден од тоа што е вообичаено за тој период од годината.

Тоа е и за очекување имајќи ги предвид тековните температури и снегот кој не изненади во втората половина на март.

Вакво време не очекува и во следните два месеци, а истото потсетува на она во далечната 1930 година.

Овој 1 Мај ќе биде многу студен така што доколку планирате да го поминете во природа подгответе се за студено и влажно време.