среда, 25. мај 2022. Вести денес: 152
home Вести

Нема договор помеѓу СОНК и Министерството за образование и наука, штрајк од понеделник

Нема договор помеѓу СОНК и Министерството за образование и наука, штрајк од понеделник

Преговорите во врска со барањето на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура СОНК со Министерството за образование и наука денеска продложиле, но од синдикатот не добиле понуда од МОН за која би можеле да размислат за повлекување на одлуката за предупредувачкиот штрајк.

Овие информации ги објави Претседателот на СОНК, Јаким Неделков на својот Фејсбук профил, притоа додаде дека преговорите продолжуваат.

Имено, предупредувачкиот штрајк е највен за првиот ден од новата учебна година – 2-ри септември.

Коронавирус