вторник, 26. јануари 2021. Вести денес: 164
home Вести

Нелоски: За 6 години кога моето дете ќе почне да оди во прво одделение, борци од ИСИС ќе се шетаат на улица

Нелоски: За 6 години кога моето дете ќе почне да оди во прво одделение, борци од ИСИС ќе се шетаат на улица

Во денешната емисија „Клик плус“ гостуваше Владимир Нелоски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, посочи дека СДСМ не може да говори дека младите си бегаат од државата бидејќи Груевски направил ова, а ВМРО не направило тоа, кога се има класичен пример на неправда во државата.

-Правда и мир требаше да донесете во државата. Дали донесовте правда и мир. Донесовте ли правда со тоа што оваа влада повратници од ИСИС ги осудија само шест години. Вашиот систем во кој што вие функционирате. За 6 години кога моето дете ќе почне да оди во прво одделение, борци од ИСИС ќе се шетаат на улица, истакна Нелоски.

Нелоски запраша дали СДСМ донесе мир, јас мислам дека не донесе. Бидејќи живееме во општество каде што имаме убиства и напади на малди деца, а не се расчистени.

Коронавирус