сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 106
home Вести

Нелоски до Каевски: СДСМ не ги прифати предлог-мерките на ВМРО-ДПМНЕ за угостителите и сега затоа овој сектор е во ваква катастрофална состојба

Нелоски до Каевски: СДСМ не ги прифати предлог-мерките на ВМРО-ДПМНЕ за угостителите и сега затоа овој сектор е во ваква катастрофална состојба

-ВМРО-ДПМНЕ даде одредени предлог-мерки за угостителите кои вие СДСМ и владата не ги прифативте. Значи ние предложивме сите угостители и оние кои не се опфатени од корона кризата, а се економски осакатени од пандемијата да бидат ослободени од фирмарина на 2019-та и 2020-та година. Исто така, предлог на ВМРО-ДПМНЕ беше и фирмарините да не се наплатуваат присилно од град Скопје како што е во случајов денеска. Пакетот мерки кој веќе е четврти по ред, дава минорни резултати и економската состојба е катасрофална и најлоша на Балканов. Да не зборам за здравствената ситуација, истакна во емисијата “Само вистина” на Канал 5 телевизија Владимир Нелоски од ВМРО-ДПМНЕ

Коронавирус