недела, 9. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

НБРМ се преименува во Народна банка на Република Северна Македонија

НБРМ се преименува во Народна банка на Република Северна Македонија

Институциите во државата го следат процесот на промена на името, кое произлегува од Уставните измени предвидени согласно Преспанскиот договор.

Централната банка (НБРМ) на својата веб страница го промени името и сега како лого стои новото име Народна банка на Република Северна Македонија.

Коронавирус