среда, 20. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Наумов: Најголемо потфрлување се капиталните инвестиции

Наумов: Најголемо потфрлување се капиталните инвестиции

При гостувањето на 1ТВ Кире Наумов изјави дека најголемо потфрлување се капиталните инвестиции и за тоа ја обвини самата влада.

-Тука мора да ги бараме причините во самата влада. Но мора да се има во предвид дека секогаш новите влади посебно после ваков период, долг период на владеење на друга влада која доаѓа влада од сосема друг идеолошки аспект итн. Која што се обидува на сосема друг начин да ги постави политиките, тука значи и економските политики, вие на почетокот значи имате проблем со тоа што значи адаптирање на самата администрација. Внесување на своите проекти, ревизија на постоечките проекти итн. Но сепак јас велам дека еден голем процент паѓа на тоа, ное еден дел мора да се најдат причините и мислам дека сме на добар пат да до година не биде така, призна Наумов.

Локални избори 2021