среда, 29. март 2023. Вести денес: 143
home Вести

Научна конференција за идните предизвици на економскиот развој и економските политики

Научна конференција за идните предизвици на економскиот развој и економските политики

„Идни предизвици на економскиот развој и економските политики на Република Македонија“  е тема на научната конференција која денеска и утре ќе се одржи во Охрид во организација на Македонската академија на науките и уметностите и во соработка со Владата на Република Македонија, Народна банка на Република Македонија и Стопанската комора на Македонија.

На конференцијата е најавено обраќање на претседателот на МАНУ Таки Фити, премиерот Зоран Заев, вицепремиерот Кочо Анѓушев и претседателот на Стопанската комора на Република Македонија Бранко Азески.