понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 30
home Вести

Наставникот кој тепаше ученик не дошол на работа, отказ се уште нема

Наставникот кој тепаше ученик не дошол на работа, отказ се уште нема

Наставникот по англиски јазик од основното училиште „Панајот Гиновски“, кој беше снимен како тепа ученик од седмо одделение, денеска не дошол на работа и ќе биде заменет од друг наставник, информира директорката на училиштето, Ќамуране Реџа за ТВ21, додавајќи дека тој не е отпуштен од работа, но оти нема да држи настава додека се чека одлуката на дисциплинската комисија во училиштето.

Таа вели дека досега немало жалби против наставникот, кој предава во ова училиште 13 години.

„Јас како директорка не можам сама да донесам одлука за да го отпуштам од работа. Формирав дисциплинска комисија со наставници од училиштето, синдикатот и советот на родители. Тие ќе дадат свое мислење и потоа ќе се одлучи за отпуштање од работа од училиштето“, вели Реџа.

Коронавирус