четврток, 15. септември 2022. Вести денес: 26
home Вести

Наставничката Весела, една од 50 најдобри во светот, со силни критики за „реформата“ во МОН

Наставничката Весела, една од 50 најдобри во светот, со силни критики за „реформата“ во МОН

Учителката Весела Богдановиќ, одделенски наставник од ОУ „Кочо Рацин“ село Ивањевци, Могила која во 2014 година влезе во изборот од 50 најдобри наставници во светот организиран од фондацијата Варки Џемс, остро удри по Мила Царовска и новата реформа во образованието.

Имено таа преку статус на Фејсбук напиша дека се срами од сите „глупости“ кои ги прави Министерството за образование и наука.

„Ало МОН јас се срамам од сето ваше лутање од глупост во уште поголема глупост. Има ли кој да Ве сопре? Има ли пилот во авионот или возач со дозвола за чамец не лета?“, прашува таа.

Инау наставничката Богдановиќ пред неколку години се натпреваруваше во изборот за најдобар наставник Глобал тичер прајз во кој главната награда беше 1 милион долари.

А одлуката да нема веќе хартиени учебници во училиштата остро ја критикуваше преку социјалните мрежи.

Коронавирус