вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 46
home Вести

Наскоро, неработен ден па споен викенд

Наскоро, неработен ден па споен викенд

Уживавме во споен викенд за 2 август, а набрзо ни следат уште два неработни денови. Следен неработен ден е 28 август (среда), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), па потоа 8 Септември (понеделник), Ден на независноста.

Ова се сите денови кои ни останаа за одмор:

За сите граѓани на РМ:

8 Септември (понеделник), Ден на независноста

11 Октомври (петок), Ден на народното востание

23 Октомври (среда), Ден на Македонската револуционерна борба

8 Декември (недела), „Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник)

***Доколку државните празници и празниците на РМ паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

За граѓаните од православна вероисповед:

28 август (среда), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед:

1 Ноември (петок), Празникот на сите светци

25 декември (среда), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска  вероисповед:

11 август (недела), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ:

22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ:

9 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ:

28 Септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ:

21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик

Коронавирус