петок, 30. септември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Нашите 100 денари за Кристијан значат живот на нозе: Срцепарателен апел од неговата мајка – да помогнеме!

Нашите 100 денари за Кристијан значат живот на нозе: Срцепарателен апел од неговата мајка – да помогнеме!

Вашите 100 денари за Кристијан значат живот на нозе. На овој мал херој сме му потребни!

Апелот на неговата мајка го пренесуваме во целост:

Кога очекувавме дека дојде крајот на маките на Кристијан, после сите поминати операции, третмани, голготи… кога очекувавме дека Кристијан ќе биде подобро, се случи тоа што воопшто не го очекувавме!

Кристијан падна и го скрши колкот. Поради неговата состојба (аутизам и епилепсија) во Македонија не се нафаќаат на операција и истата треба да ја чекаме уште 4 години, бидејќи Кристијан сега е дете и овие операции не се праваат на деца.

Покрај овие состојби Кристијан има и остеопороза што дополнително пречи колкот да зарасне. Секој ден Кристијан пие терапија против болки кои се неиздржливи, неможе да се движи, врзан е за количка. Никој не ни гарантира дека Кристијан после 4 години ќе го оперираат и дека ќе може да застане на нозе.

Барајќи го спасот секаде, не можејќи да дозволиме ваква неизвесност и вака да го оставиме Кристијан, најдовме болница во Турција која се нафати да го оперира по Judet Meyers метода за да може Кристијан да оди и да застане на нозе.

Операцијата чини 10.000 евра кои ние ги немаме ниту пак можеме некако да ги обезбедиме без ваша поддршка.

Ние како родители ве замолуваме да ни помогнете да ја поминеме и оваа голгота и да ги собереме потребните парични средства за да може нашиот син да застане на нозе.

Отврени се донациски броеви

143 125  Телеком

143 464  А1

Вашите 100 денари за Кристијан значат живот на нозе.

Уплати на жиро сметка

210-7000006478-05 NLB банка

IBAN CODE MK 07210501699259629

SWIFT TUTNMK22

NLB BANKA AD SKOPJE

Најнови вести

Коронавирус