петок, 29. јули 2022. Вести денес: 34
home Вести

Народот не си го заборава името: За Македонија попе, загинаа за Македонија (ВИДЕО)

Народот не си го заборава името: За Македонија попе, загинаа за Македонија (ВИДЕО)

На поменот кој се одржа за македонските бранители, свештеникот на Македонската православна црква предизвика реакцијата кај присутните.

Тој говорејќи на поменот наместо името Македонија употреби „тие загинаа за нашата држава“, а присутните на поменот како во еден глас го поправија:

– За Македонија, попе, загинаа за Македонија!

Свештеникот во својот говор со кој им оддаваше почест на бранителите рече дека тие загинале за „нашата независна држава“, а името на „нашата држава“ во еден глас го слушна од присутните членови на македонски патриотски организации.

Коронавирус