петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 120
home Вести

Народната банка поднесе кривична пријава против одговорните лица во „Еуростандард банка“

Народната банка поднесе кривична пријава против одговорните лица во „Еуростандард банка“

Имајќи го предвид членот 181 од Законот за банките, со којшто се нормира кривичното дело – Предизвикување стечај на банка, Народната банка до Јавното обвинителство има поднесено кривична пријава против поранешни одговорни лица во „Еуростандард банка“ АД Скопје – сега во стечај, стои во соопштението на Народната Банка.

Истовремено, до Јавното обвинителство, Народната банка предложи и преземање мерки коишто се во насока на натамошна заштита на интересите на доверителите.

Заради карактерот на постапката и почитувајќи ги надлежностите на Јавното обвинителство и правото на пресумпција на невиност, во овој момент, Народната банка не би можела да сподели подетални информации, се вели во соопштението

Коронавирус