вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 84
АКТУЕЛНО

Црн рекорд: 2341 новозаразени, нови 26 починати од коронавирус

home Вести

Наместо во училиште, Ана оди само во болници: Да помогнеме и заедно да ја победиме нејзината болест!

Наместо во училиште, Ана оди само во болници: Да помогнеме и заедно да ја победиме нејзината болест!

Ана е едно храбро, разиграно и насмеано девојче, кое во септември требаше да тргне на училиште во прво одделение. Наместо да се бори со букви и бројки, таа веќе две години секојдневно се среќава со игли, трансфузии, силни и мачни терапии.

Ова храбро девојче го поднесе сознанието дека боледува од акутна леукемија Ph+, стоечки го поднесе и тоа дека училиштето ќе го замени со болниците…. Потребен и е третман со матични клетки за кој нејзините родители немаат средства и упатуваат апел за помош.

Со заеднички сили може да и помогнеме на Ана да ја победи леукемијата и да оди на трансплантација на коскената срцевина.

Бидете хумани, помогнете според Вашите можности!

На Ана можеме да и помогнеме со уплата на нејзината денарската сметка, како и со платежна картичка директно на нејзината сметка.

Да бидеме хумани! Да и помогнеме на Ана!

Донирај за Ана Пантовска

Денарска: 2400-501-090-09645

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје

БидиХуманСега

Коронавирус