недела, 19. септември 2021. Вести денес: 7
АКТУЕЛНО

ЦРН РЕКОРД НА ПОЧИНАТИ ВО ЗЕМЈАВА: Денеска над 40 починати, НАЈМЛАДИОТ НА САМО 18 ГОДИНИ!

home Вести

Намелено нивото на реките

Речиси пет пати пониско од просекот за јануари е нивото на реката Сатеска кај Ботун, а тројно намален е Вардар кај Јегуновце, покажуваат денешните хидролошки мерења.
Намелено нивото на реките

Според УХМР, 2,5 пати пониско е нивото на Цра Река кај Новаци, а намалени се и водостоите на Вардар кај Скопје и Велес, Треска кај Македонски Брод, Крива Река кај Крива Паланка и Брегалница кај Берово.

Зголемувања бележат Вардар кај Демир Капија, Пчиња кај Катлановска Бања и Црн Дрим кај Ложани.

Нивоата на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро се речиси идентични со јануарскиот просек.

Најнови вести

Коронавирус