четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 126
home Вести

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на јануарскиот просек

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на јануарскиот просек

Намалено ниво на реките во државава во однос на просекот за јануари, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР,  тројно пониско е нивото на реката Струмица кај Ново Село, а намалени водостои имаат и Треска кај Македонски Брод, Лепенец кај Скопје, Црна Река кај Новаци, Крива Река кај Крива Паланка и Сатеска кај Ботун.

Единствено повисоко ниво на водата е измерено на реката Вардар кај Јегуновце, кај Скопје, кај Велес и кај Демир Капија.

Нивоата на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро се речиси идентични со просекот за јануари.

Локални избори 2021