четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 114
home Вести

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на јануарскиот просек

Намалено нивото на реките, езерата во рамки на јануарскиот просек

Водостоите на реките во земјава се под просекот за месец јануари, пожуваат денешните хидролошки мерења.

Потпросечни се нивоата на Вардар кај Скопје, Велес и Демир Капија, на Треска кај Македонски Брод, на Крива Река кај Крива Паланка, на Црна Река кај Новаци, на Црни Дрим кај Ложани, на Пчиња кај Пелинце и Катлановска бања, на Брегалница кај Штип, на Струмица кај Ново село и на Сатеска кај Ботун.

Според мерењата на Управата за хидрометеоролошки работи, нивоата на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро се речиси идентични со просекот за јануари.

Коронавирус