петок, 7. октомври 2022. Вести денес: 181
home Вести

Намален водостојот на реките

Намален водостојот на реките

Водостојот на реките во земјава е намален во однос на вчерашниот ден, а зголемување на нивото имаат реките Вардар на мерното место кај Демир Капија, Треска на мерното место кај Македонски Брод, Струмица на мерното место кај Сушево и Црна Река кај Новаци.

Според резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), водостоите на природните езера во земјава се исти како вчера.

Водостојот на Преспанското Езеро за 16 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум.

Најнови вести

Коронавирус