среда, 5. октомври 2022. Вести денес: 159
home Вести

Намален водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Намален водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро е намален за по еден сантиметар во однос на вчера, а нивото на Охридското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат резултатите од мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, водостојот на Дојранското Езеро е за 2,65 метри повисок од просекот за ноември, додека нивоата на Преспанското и Охридското Езеро се пониски од просечните и тоа за 1,45 метри кај Преспанското и за 17 сантиметри кај Охридското.

Пониски од просечните се и водостоите на сите реки во земјава.

Најнови вести

Коронавирус