понеделник, 28. септември 2020. Вести денес: 18
home Вести

Намален водостојот на Дојранското Езеро

Намален водостојот на Дојранското Езеро

За два сантиметра е намален водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на останатие две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, водосотојот на Дојранското Езеро е за 2,85 метри повисок од повеќегодишниот просек за септември, додека нивоата на Охридското и Преспанското Езеро се пониски од просечните и тоа за девет сантиметри кај Охридското и за 87 сантиметри кај Преспанското Езеро.

Водостоите на реките, пак, најчесто бележат благо зголемување во однос на вчера.

Коронавирус