понеделник, 18. октомври 2021. Вести денес: 126
home Вести

Најнискиот човек во Македонија е оваа бабичка: Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!

Најнискиот човек во Македонија е оваа бабичка: Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!

Славица Димовска висока само еден метар е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година.

Dosie.mk беше да ја посети по втор пат. Таа сама се бори во животот со големите предизвици кои ги има како лице со инвалидитет. Најмногу во животот жали за мајка и која починала на нејзиниот 13ти роденден. Била тепана и избркана од семејството. Живее со 4000 денари но тешко се опстојува, нема бојлер и се капи со стоплена вода во тенџере.

Куќата е руинирана и не е нејзина ,но барем има кров на глава. И починал мажот сега се сосем сама. Единствена желба и е ако може некако да најде да купи бојлер да се капи како човек.

Извор: Досие.мк

Локални избори 2021