сабота, 10. јуни 2023. Вести денес: 16
home Вести

Најмладиот бил од Скопје и имал 32 години: Во болница починале 21, а во домашни услови 3 лица од коронавирус за 24 часа

Најмладиот бил од Скопје и имал 32 години: Во болница починале 21, а во домашни услови 3 лица од коронавирус за 24 часа

Пријавени се вкупно 24 починати лица од коронавирус во последниве 24 часа.

Од нив, 8 од Скопје (32г,53г,68г,71г,73г,83г,87г и 87г), 4 починати лица од Битола (72г,73г,81г и 82г), по 2 од Струмица (71г и 71г), Прилеп (72г и 80г) и Куманово (62г и72г), и по 1 починато лице од Штип (87г),Тетово (75г), Гостивар (64г), Кочани (64г), Охрид (72г) и Струга (71г).

Од пријавените, 21 се починати во болнички, а 3 во домашни услови.