петок, 21. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Најчевска до Заев: А кој ќе биде исчистен? Спасовски или Мариќиќ или певаљката Ласкова…

Најчевска до Заев: А кој ќе биде исчистен? Спасовски или Мариќиќ или певаљката Ласкова…

Професорката Мирјана Најчевска на својот Фејсбук профил му се обрати на Зоран Заев како да се справи со владеењето и како да дојде до посакуваните резултати. Најпрво му препорачува да тргне да го менува системот на владеење и институционална поставеност, па потоа да се реши на поставување нови партиски кадри.

А кој ќе биде исчистен?

Спасовски или Мариќиќ или певаљката Ласкова или буљументата лепачи на плакати кои ги запосливте или буљументата вмровци кои ги задржавте или лабовиќите настискани во комисиите или сваровски судиите кои удобно си се башкарат или она крлежите во управните одбори или …

Потребни се правила и критериуми и процедури кои ќе обезбедат професионалност на државниот апарат и кои ќе бидат брана од корупцијата.

Правила и процедури и критериуми кои ригидно ќе се применуваат без исклучок.

Правила и процедури и критериуми кои ќе ги десеткуваат пулените и пуленките во администрацијат.

Правила и критериуми и процедури кои можат да обезбедат вистинска чистка и ослободување на граѓаните од клиентелистичјата зависност воспоставена од ВМРО и продолжена од СДСМ.

 

Коронавирус