понеделник, 18. октомври 2021. Вести денес: 153
home Вести

Најчевска до Сарачини: Мене претходната власт не ме казни, сега вие ме казнувате

Најчевска до Сарачини: Мене претходната власт не ме казни, сега вие ме казнувате

Довчерашните ,,шарени соборци’’, Мирјана Најчевска и Петрит Сарачини жестоко дебатираа во Отвореното студио поради прекршочната пријава која ја доби Најчевска поради фарбањето на државните институции за време на ,,шарената револуција’’. Сарачини како човек со државна функција се обидуваше да ја одбрани власта, а Најчевска забележa дека добила прекршочна пријава сега од оваа власт, а од претходната против која се борела никогаш не добила ваква пријава.

-Ама јас не сум добила прекршочна казна од минатата власт. Не сум добила. Значи јас не сум добила прекршочна, не сум платила до сега казна. Сум дебатирала и кога била минатата власт. Значи факт е дека не сум добила прекршочна казна од минатата власт, а добив прекршочна казна од оваа власт, вели Најчевска.

Според неа оваа власт одлучува да не го почитува законот, сомневајќи се дека станува збор за малициозност и замолчување на своите критичари.

– Оваа власт се решава да не го почитува законот, на ист начин како што не го почитувала претходната власт. Не знам дали тоа е од незнаење. Јас многу се плашам дека тоа е од незнаење тоа е најзастрашувачкиот момент или пак е од малициозност. Меѓутоа наједноставен начин, го зема законот, го чита законот нема основ за овие прекршоци само треба да се примени законот и по автоматизам да се повлечат сите овие прекршочни казни, истакнува таа.

За крај Најчевска запраша зашто досега не проработеле институциите, што правеле цели две и половина години.

-Зашто досега не проработеле институциите. Што правеле, па поминаа две и пол години. Не проработеле, заклучи Најчевска.

Локални избори 2021