недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Награда за „Мал филателистички лексикон“ на годишната изложба „Италија 2018“

Награда за „Мал филателистички лексикон“ на годишната изложба „Италија 2018“

Книгата „Мал филателистички лексикон“ на доајенот на филателијата во Република Македонија Климе Поповски ја доби “Големиот позлатен медал“ на годинашната изложба на филателистичка литература „Италија 2018“.

Како што информираат од Сојузот на филателисти на Македонија, македонско-англиското издание на монографијата „Скопје на поштенски марки“ на авторите Климе Поповски и Виктор Габер на оваа филателистичка изложба ја доби наградата „Позлатен медал“.

Наградите, се вели во соопштението, претставуваат натамошна афирмација на поширок меѓународен план на филателијата во Македонија, како и на малите ликовни дела на „Македонска пошта“, претставени преку поштенските марки