понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 54
home Вести

Надеж за Стефан Ивановиќ кој боледува од церебрална парализа

Надеж за Стефан Ивановиќ кој боледува од церебрална парализа

Мала надеж во животот на Стефан Ивановиќ кој има од церебрална парализа.

Тој  немаше струја со месеци поради неплатени долгови. По сторијата на Канал 5 компанијата ЕВН и Стефан потпишаа договор за исплата на долгот на рати, многу хмани луѓе му помогнаа да уплати седум илјади денари  за да му биде вклучена повторно стурјата во неговиот дом.

Стефан вели дека живее со седум илјади денари месечно и ги замолува општествено одговорните компании да му помогнат во исплата на долгот околу 200 илјади денари.

Стефан живее сам, неговата мајка починала пред три месеци, нема семејство. Во наследство му останале големи долгови поради неплатени сметки. Тој верува дека ќе има помош и осамениот живот ќе му се промени.

Секој кој сака да му помогне на Стефан може да му уплати средства на неговата жиро сметка:

Стефан Ивановиќ

Стопанска банка  АД Скопје

SWIFT: STOBMK2X

IBAN MK

07200003261742653 ЗА ОД СТРАНСТВО ВО ЕВРА УПЛАТА

200002892730306 ЗА ВО МАКЕДОНИЈА УПЛАТА ВО ДЕНАРИ