сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Над половина од граѓаните сметаат дека состојбата со здравството во Македонија назадува

Над половина од граѓаните сметаат дека состојбата со здравството во Македонија назадува

Во денешната емисија на ТВ Сител „Детектор “ беа објавени анкети кои го мерат мислењето на граѓаните за сите сфери на општественото живеење како економија, владеење на правото, корупција, здравство, образование, животна средина и т.н.

Имено во емисијата на прашањето „Какво е вашето мислење за состојбата во здравството во Македонија“, над половина граѓани одговорија дека истото назадува или во проценти тоа се 55, 3 проценти.

20 проценти велат дека исто како претходно е, додека 17,5 проценти од граѓаните одговориле дека здравството напредува.