среда, 12. август 2020. Вести денес: 112
home Вести

Нацев: Драго ми е што ВМРО-ДПМНЕ има проект кој предвидува ревидирање на системот на плати и надоместоци на припадниците на МО и АРМ

Нацев: Драго ми е што ВМРО-ДПМНЕ има проект кој предвидува ревидирање на системот на плати и надоместоци на припадниците на МО и АРМ

Драго ми е што после неколку мои колумни и јавни настапи во кои зборував за лошите услови и непрофесионалното менаџирање со Министерството за одбрана, можев да прочитам дека ВМРО-ДПМНЕ има проект кој предвидува ревидирање на системот на плати и надоместоци на припадниците на МО и АРМ во насока на пореално вреднување на трудот на секое ниво и за надминување на неправилностите во однос на добивањето на надоместоците, пишува во својата објава универзитетскиот професор по одбрана и безбедност Александар Нацев.

Коронавирус