четврток, 4. март 2021. Вести денес: 59
home Вести

На владина седница: Министрите одлучуваа за државјанството на Викторија Лоба

Пејачката Лоба е родена во Русија, но со години години живее и твори во Македонија каде е долго време присутна на поп естрадата.
На владина седница: Министрите одлучуваа за државјанството на Викторија Лоба

На владината седница што се одржа во петокот, министрите одлучувале за државјанството на Викторија Лоба.

На дневниот ред било барањето на пејачката да и се одобри државјанство на Република Македонија.

Секое барање за државјанство на поединец мора прво да помине на владина седница.

Пејачката Лоба е родена во Русија, но со години години живее и твори во Македонија каде е долго време присутна на поп естрадата.

Не е соопштено зошто токму сега побарала македонско државјанство, ниту за одлуката за барањето на Лоба.

Коронавирус