четврток, 28. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

На 16 декември годишно обраќање на Пендаровски во Собранието

На 16 декември годишно обраќање на Пендаровски во Собранието

Претседателот Стево Пендаровски на 16 декември ќе се обрати пред пратениците на Собранието на Република Македонија.

Ова ќе биде второ годишно обраќање на Пендаровски во законодавниот дом откако е избран на оваа функција во мај 2019 година, а прво пред новиот состав на Парламентот.

Според член 85 од Уставот Претседателот на Републиката го известува Собранието за прашања од неговата надлежност најмалку еднаш годишно. Собранието може да побара од претседателот на
Републиката мислење за прашања од неговата надлежност.

Коронавирус