понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 95
home Вести

МВР за репрезентативен материјал ќе потроши 40 илјади евра

МВР за репрезентативен материјал ќе потроши 40 илјади евра

Министерството за внатрешни работи преку електронскиот систем за јавни набавки склучи договор за набавка на репрезентативен материјал, а проценетата вредност на „зделката“ изнесува  2.427.024 денари или околу 40 илјади евра.

Предмет на јавната набавка се роковници, пенкала, папки и брендирани рекламни траки.

Имено според договорот склучен на 29 август годинава МВР набавува  хемиски пенкала по цена од 57 денари без ДДВ. Со ДДВ цената достигнува 67 денари за пенкало.

Коронавирус