понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 1
home Вести

МВР тврди: Користењето на службеното возило од страна на Димовски е заради службени задачи

МВР тврди: Користењето на службеното возило од страна на Димовски е заради службени задачи

Министерството за внатрешни работи преку соопштение се огласи во врска со објавата на „Независен“ дека првиот човек на единицата „Алфи“ со службено возило заминал на викенд во Охрид.

-Во врска со информациите кои излегоа во некои медиуми за наводо прекршување на Наредбата за користење на службени возила во МВР, Ве информираме  дека Примислав Димовски –началник  на Единицата за прв одговор и интервенција – АЛФА согласно Наредбата,  а во врска со Правилникот за распределба , користење ,одржување и обновување на возилата на Министерството за внатрешни работи има право на 24 часовно користење на службеното возило.

МВР е запознаено со движењето и користењето на возилото во дадениов случај  од страна на началникот и Ве информираме дека истото е направено заради извршување на службени задачи, се вели во соопштението на МВР.