вторник, 20. април 2021. Вести денес: 68
Во живо

Протест на угостителите и туристичките агенции

home Вести

МВР објави видео како казнува возачи на мотори во Скопје- еве колку казни напиша полицијата за само неколку часа (ВИДЕО)

МВР објави видео како казнува возачи на мотори во Скопје- еве колку казни напиша полицијата за само неколку часа (ВИДЕО)

Одделението за безбедност на сообраќајот при Секторот за внатрешни работи Скопје на 06.09.2019 во времето од 06,00 до 24,00 часот спроведе акциска контрола за откривање на возачи кои ја пречекориле брзината на движење со моторно возило на подрачјето на Скопје. Притоа санкционирани се 45 возачи кои ја пречекориле брзината. Откриени се 25 останати прекршоци за кои се издадени 14 мандатни платни налози и 11 прекршочни платни налози.

Одделението за безбедност на патниот сообраќај на 06/07.09.2019 во времето од 18,30 до 01,30 часот спроведе акциска контрола за откривање на прекршоци што ги прават возачите на мотори на подрачјето на Скопје. Притоа, санкционирани се 12 возачи. Покрај тоа, задржани се два мотоцикли за натамошна постапка за проверка на техничка исправност.  Откриени се 22 останати прекршоци за кои се издадени 11 мандатни платни налози и 11 прекршочни платни налози.

Коронавирус