четврток, 1. јуни 2023. Вести денес: 56
Во живо

Мицкоски во општина Конче во рамките на активноста „Ова е Македонија за сите“

home Вести

МВР демантира: Не е поставено албанско знаме на „Богородица“

МВР демантира: Не е поставено албанско знаме на „Богородица“

Минстерството за внатрешни работи вели дека се фотомонтажа фотографиите објавени во медиуми за поставено албанско знаме на граничкиот премин „Богородица“.

-Целосно неточни и невистинити се информациите и фотомонтажите објавени во неколку веб портали дека на граничниот премин Богородица е поставено знамето на Република Албанија. Таков случај не е пријавен во МВР. Веднаш после објавувањето на овие невистинити информации беше извршена проверка на посоченото место на граничниот премин Богородица и констатирано е дека таков случај не постои, демантираат од МВР.