понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 180
Во живо

Следете во ЖИВО прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ

home Вести

МВР: 46 лица не ја почитувале забраната за движење, издадени 101 решение за изолација

МВР: 46 лица не ја почитувале забраната за движење, издадени 101 решение за изолација

Според статистиките на МВР, во текот на изминатото деноноќие (31.03/01.04) на територијата на државата на 101 лица им се издадени решенија за изолација, а 217 лица потпишале изјава за самоизолација.

Oд страна на полициски службеници во извршените контроли над лица во изолација и самоизолација, констатирано е дека во два различни случаи, две лица што биле во самоизолација не се затекнати во својот дом.

По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на цела држава 46 лица не ја почитувале забраната за движење, приведени се 17 лица , а за останатите лица се изготвени записници.

Коронавирус