петок, 30. јули 2021. Вести денес: 159
home Вести

Муцунски со низа мерки за лицата со посебни потреби: Потребно е да се грижиме за секого, особено за најранливите

Муцунски со низа мерки за лицата со посебни потреби: Потребно е да се грижиме за секого, особено за најранливите

Лицата со посебни потреби и лицата со ретки болести, се соочуваат со голем број предизвици во секојдневното дејствување, ние мораме да се грижиме повеќе за секого, особено за најранливите, вели во своето видео обраќање кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ1 Тимчо Муцунски.

Затоа во проектот Обнова предвидуваме:

》 Формирање на дневни центри за лица со пречки во развојот.

》 Зачленување на Македонија во Европската Агенција за посебни потреби и инклузивно образование.

》 Програма за поврзување на училишта за деца со посебни потреби.

》 Пристапни студентски домови за лицата со попреченост.

》 Е-читална за лица со оштетен вид.

》 Отворање на реални компании во средните стручни училишта за лица со попреченост.

Коронавирус