понеделник, 6. јули 2020. Вести денес: 275
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Вести

Муцунски: Науката мора да биде национален интерес, достоинството на професорите и стручниот кадар мора да го вратиме

Муцунски: Науката мора да биде национален интерес, достоинството на професорите и стручниот кадар мора да го вратиме

Стандардот на универзитетскиот кадар е релативно на ниско ниво во споредба со вреднувањето на професорскиот кадар во земјите од регионот.
За таа цел во следните години ќе работиме на поголемо вреднување на трудот, со поголеми плати и до 100.000 денари на професорите, доцентите и асистентите на факултетите. Науката мора да биде национален интерес, достоинството на професорите и стручниот кадар мора да го вратиме. Затоа #ОдбериОбнова

Парламентарни избори 2020