понеделник, 26. јули 2021. Вести денес: 0
home Вести

Муцунски на средба со Здружението на сопствениците на деловен простор во ГТЦ: Градскиот трговски е лошо управуван и менаџиран

Муцунски на средба со Здружението на сопствениците на деловен простор во ГТЦ: Градскиот трговски е лошо управуван и менаџиран

Денеска остваривме средба со претставници на Здружението на сопствениците на деловен простор во ГТЦ кои ни ги презентираа проблемите со кои се соочуваат секојдневно, а во врска лошото управување и менаџирање на градскиот трговски центар, но исто така ги слушнавме и искрените заложби на сопствениците за организирање на заедница на сопственици преку која уредно би се раководело одржувањето на ГТЦ.

Во насока да им помогнеме на бизнисите кои од оваа криза се мачат да егзистираат, со обновата предвидуваме основање на „Центар за поддршка на бизнис-заедницата“, кој ќе биде големо олеснување за малите и средните претпријатија, да се намалат административните процедури и да добијат поддршка за подобро искористување на сопствените ресурси и пласманот на своите производи, вели во својата објава на социјалната мрежа на Фејсбук кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ1 Тимчо Муцунски.

Најнови вести

Коронавирус