петок, 14. август 2020. Вести денес: 32
home Вести

Муцунски и Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ се сретнаа со потпретседателката на Националниот демократски институт (NDI) и тимот на NDI во Македонија

Муцунски и Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ се сретнаа со потпретседателката на Националниот демократски институт (NDI) и тимот на NDI во Македонија

Меѓународниот секретар Тимчо Муцунски и Советникот за меѓународна политика Стефан Андоновски денес се сретнаа со Потпретседателката на Националниот демократски институт (NDI) Шери Брајан како и тимот на NDI во Република Македонија.

Во исклучително пријателска атмосфера соговорниците ги потенцираа добрата меѓусебна соработка и се заблагодарија за поддршката која NDI несебично ја нуди преку своите проекти во Македонија. Исто така, се дискутираше и за актуелната политичка ситуација, со акцент на борбата против високата корупција која ја има запоседнато државата и судството, проблемите со владеењето на правото и човековите права.

Коронавирус