недела, 25. јули 2021. Вести денес: 101
home Вести

Муцунски: Да ги подржиме младите уметници како што заслужуваат

Муцунски: Да ги подржиме младите уметници како што заслужуваат

Се обврзуваме со проектот #обнова на директна и реална поддршка на младите уметници, кои го носат духот на креативата на едно општество.

-Да ги олесниме можностите за нивно социјално, пензиско и здравствено осигурување
-Финансиска поддршка за купување на музички инструменти
-Обуки и зголемени можности за грантови за поддршка на проектите од областа на културата во државата и во странство

Да ги подржиме младите уметници како што заслужуваат.

#ОдбериОбнова #младиуметници

Коронавирус