вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 66
home Вести

МТСП: Ослободување од работа на хронично болните лица со потврда од лекар специјалист

МТСП: Ослободување од работа на хронично болните лица со потврда од лекар специјалист

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека согласно заклучоците на Комисијата за заразни болести, следните категориите лица треба да бидат ослободени од работа и работни активности врз основа на приложена потврда од лекар специјалист за следните состојби – хронични респираторни заболувања, тешки кардиоваскуларни заболувања, дијабет ТИП 1, малигни заболувања, како и имуно-компромитирачки состојби.

Во наредните 14 дена ослободени од работа и работни активности се и бремените жени.

Министерството за труд и социјална политика ги повикува сите вработени и сите работодавачи строго да се придружуваат до мерките кои Владата на Република Северна Македонија ги донесе на седницата одржана вчера за превенција од ширење на болеста COVID-19 (коронавирус).

Локални избори 2021