среда, 17. јули 2019. Вести денес: 125
home Вести

МОН и СОНК ќе потпишат спогодба за утврдување на најниската плата во основното и средното образование

МОН и СОНК ќе потпишат спогодба за утврдување на најниската плата во основното и средното образование

Министерството за образование и наука и СОНК денеска во Владата ќе потпишат спогодба за утврдување на најниската плата за најнискиот степен на сложеност за вработените во дејноста на основното и средното образование.

На потпишувањето на спогодбата, како што најави владината прес-служба, ќе присуствуваат премиерот Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и претседателот на Синдикатот за образование, наука и култура Јаким Неделков.

(Миа)