среда, 21. октомври 2020. Вести денес: 111
home Вести

Мнозинството Египќани ќе гласаат за Гордана Силјановска Давкова- бидејќи ги разбира проблемите со кои се соочуваат етничките заедници

Мнозинството Египќани ќе гласаат за Гордана Силјановска Давкова- бидејќи ги разбира проблемите со кои се соочуваат етничките заедници

Во Првиот круг од Претседателските избори, огромно мнозинство на граѓани кои припаѓаат на етничката заедница Египќани, го дадоа својот глас за кандидатот на ВМРО ДПМНЕ, Проф. Д-р Гордана Силјаноска Давкова.

Тоа, најубаво се виде во Охрид, каде патем Египќаните се втори по бројност.

Искрено, очекувам на 5 мај, таа бројка да се дуплира, очекувам масовна излезност и секако победа на кандидатот на ВМРО ДПМНЕ, Проф. Д-р Гордана Силјаноска Давкова,која најдобро ги разбира проблемите со кои се соочува етничката заедница на Египканите.Тоа, го знам и од лично искуство, бидејќи ми била професорка и знам каков однос имаше со студентите Албанци, Египќани, Роми, Турци, истакна лидерот на НГИ „КОАЛИЦИЈА НА ЕГИПКАНИ“ Демир Далип.

Коронавирус