вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Mлад Албанец за СДCM: Како може кога буквално се македонско продадоа да те сакаат тебе како Албанец

Mлад Албанец за СДCM: Како може кога буквално се македонско продадоа да те сакаат тебе како Албанец

Младиот студент на правниот факултет Умејр Муамеди ја ypниса цела кампања на СДCM со еден статус на социјалните мрежи.

Неговата логика произлегува од националните предавства кои СДСМ ги спроведе во изминатите неколку години прашувајќи како тоа ако СДСМ не го сака македонскиот народ, би го сакала албанскиот народ во Македонија.

-СДСМ имале симпатија за Албанците додека ВМРО-ДПМНЕ ги мразеле Албанците, реторика која се користи за привлекување гласови за Шилегов.

Многу е нелогично да веруваш дека СДСМ кои сами себеси не се сакаат, кои својот идентитет го продадоа, името на Државата го сменија, буквално све македонско продадоа да те сакаат тебе како Албанец.

#тесакамповекеодмене #какодане, пишува тој.

Коронавирус