сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 21
Во живо

ВО ЖИВО: ПРОТЕСТ ЗА ПОЛИКЛИНИКА ВО БУТЕЛ!

home Вести

Мизрахи: Завршува периодот кога ќе не убедуваат дека четиричлено семејство може да живее со 17.000 денари

Мизрахи: Завршува периодот кога ќе не убедуваат дека четиричлено семејство може да живее со 17.000 денари

Да не заборавиме дека секој орган на државната управа, како дел од извршната власт, е основан за областите и подрачјата кои се од значење за ефикасно остварување на правата и должностите на граѓаните и правните лица. Од нивната работа зависат илјадници човечки животи.

Ова е голема одговорност но и чест, бидејки малкумина од нас имаат можност во нивните животи да испишат историја. Завршува периодот кога четири члено македонско семејство ќе треба да живее со 17.000 денари.

Само со честитост, законитост и меѓусебно почитување може да се постигне тоа. Ние можеме и имаме доволно ресурси да успееме!! Мотивот е огромен, а предизвиците се пред нас! Напиша на Фејсбук, техничкиот министер за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи.

Коронавирус